В третата част на „Цветни идеи за красива градина“ ще ви направим няколко предложения по отношение на оформлението на дизайна и озеленяването на двора без професионална намеса.

Първото е да оформите няколко малки участъка, разполагайки върху тях красиви цветни лехи. Резултатът е красив и съвременен.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina1

Предвидете и няколко криволичещи из двора пътечки. Те създават една загадъчна атмосфера. Къде ли водят? Може би към поредната ви оригинална идея…

Пътечка от бетон, например, а може да оформите и като “стъпки” от листа. За направата на такива вече сме споменавали.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina2

На различни места в градината може да разположите собственоръчно измайсторени предмети, които да внесат повече колорит и настроение. Ето една идея за пъстра птица, направена от автомобилна гума.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina3

Трудно е да си представим градинския участък без декоративно озеленяване, на което може да се радваме целогодишно.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina4

Следващото ни предложение е да засадите различни по цвят и вид растения на едни участък. Така, когато те цъфнат, ще се наслаждавате на една красива многоцветна композиция.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina5

Смело нарушете правилата и засадете високи и ниски растения едно до друго или високите пред ниските. Ще получите различна градина.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina6

Подръчните материали са задължителни, ако искате да имате оригинален и единствен като дизайн двор. Това може да бъдат камъни, дънери, клони или каквото още ви хрумне или пък се намира в градината. Използвайте всичко наоколо и го превърнете в част от градинското оформление.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina7

Друг вариант да си създадете приятна обстановка е да съчетаете растенията по цветове. Точно обратното на идеята по-горе за хаотично засаждане на цветята. Всичко зависи от личните ви предпочитания и разбирания за красиво. Може да съобразите багрите и с тези на предметите, които се намират в близост.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina8

Едно декоративно езеро или фонтан винаги има място в градината. Не е важно дали те ще бъдат семпли и малки или ще впечатляват с размерите си. Формата също не е от особено значение – основното е идеята, също фантазията и изобретателността, които ще вложите за реализирането на проекта.

Показвали сме ви как да си направите бамбуков фонтан и декоративно каменно езерце с водопад. Може да почерпите идеи и от тях.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina9

Светещи съдове пък може да бъдат акцентите в градината ви. Превърнете ги в саксии или просто ги разположете по най-подходящия начин.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina10

Разбира се, местенце за отдих не бива да пропускате. Създайте си такова симпатично кътче, където с удоволствие да се отпуснете след изтощителна работна седмица.

tsvetni-idei-za-krasiva-gradina11

Красивото и оригинално оформяне на градината и двора не е сред най-лесните задачи, но разгръщайки творческия си потенциал и с много желание, бихте могли да си измайсторите истински приказен свят съвсем сами.

 

 

Снимки: idealsad.com