В кухнята винаги има множество съдове, уреди и какви ли не предмети, които често се чудим как да разположим, за да ни бъде удобно да работим, да е подредено, красиво и компактно наоколо.  Вижте следващите няколко съвета и идеи за функционално организиране на кухнята, които сме подготвили в две части, и си „откраднете“ най-подходящите за вашето  помещение.

Добавяне на релси

Предлагат се редица модули, кукички и други аксесоари, с чиято помощ да организирате кухненския кът практично.

Ъглови шкафове

Използвайте всяка възможност за конструирането на ъглов шкаф,. Така не само ще си пригодите допълнителни места за съхранение на съдовете, но и ще спестите място. Друг плюс е, че дизайнът е интересен и красив. Изобщо заложете на необичайните конструкции.

Направете шкафовете и чекмеджетата по-удобни

Това може лесно да се получи , ако използвате разделители, разграничители или други подходящи прегради, с които да обособите определени места за приборите и съдовете. Така ще ви намирате бързо търсения предмет , чекмеджето ще бъде подредено.

Използвайте тесни шкафове и ниши

Множество модули, стойки и кукички могат да превърнат и най-тесните и неудобни места в кухнята в не само използваеми, но и много практични за съхранение на предмети.

Тесни рафтове

Да, те също са едно много подходящо решение за организиране на кухненското пространство.  Най-удобни са разполагане на бурканчета с подправки, малки бутилки с олио, сосове и други. По-добре би било, ако подберете еднакви на външен вид и по размер съдове, в които да разпределите тези продукти.

Полезни и практични съвети за дома и градината може намерите на saveti.framar.bg

Снимки: inmyroom.ru