Повечето хора обичат най-топлия сезон в годината и му се наслаждават, грабейки с пълни шепи от слънцето. Предлагаме ви да видите няколко идеи, с чиято помощ може лесно и красиво да устроим градината през лятото, защото точно тя е предпочитаното място за отпускане в края на дългия горещ ден. Нека превърнем част от нея в удобно и приятно кътче, аранжирайки практично.

Приказно местенце за хранене

Може би това е първото, за което трябва се помисли. Дали ще се наслаждавате на чаша ароматно кафе рано сутрин сред пъстротата на цветята, ще обядвате със семейството, или ще се отпуснете вечер, отпивайки студена бира, при всички положения подобно кътче е необходимо. Покрийте масата с пъстра покривка, разположете меки възглавници върху скамейките и столовете. Прости обикновени мебели са идеални за създаването на градински уют. Сложете встрани и едно леко покривало, защото вечерите може да бъдат прохладни 🙂

Шезлонг…

Разбира се… Забравете за работата и се отпуснете върху шезлонг, люлка или хамак. Събирайте слънчеви лъчи с удоволствие.

Сенчесто кътче

Не може и без него. Ако слънцето ви дойде в повече, трябва да има къде да се скриете на сянка. В случай че няма подходящи дървета, които да ви приютят под клоните си, поставете интересен чадър. Хамака може да разположите близо до него, за по-голямо удобство. Остава само да вземете интересна книга в ръка 🙂

Висящи кресла и пейки…

Като деца сигурно сте обичали люлките. А вероятно още пазите тази любов. Нищо не пречи да си измайсторите една градинска, използвайки кресло, скамейка и дори цяло легло.

Завършваме първата порция с летни идеи за оформяне на градината с цветово предложение. А то е да включите колкото може повече багри при създаването на вашето оригинално ъгълче в двора. Заложете на ярките тонове – от тях струи повече настроение и винаги са актуални. Това важи с пълна сила не само за дамаските и покривалата на мебелите, но и за самите мебели, за растенията наоколо, за декоративните предмети… Свежест ще внесе бяла покривка с пъстри цветя, например.

Готови ли сте за лятото?

Снимки: idejnik.ru