Ненужните вещи не са за изхвърляне, ако знаем как бихме могли да ги превърнем в практични предмети, които да използваме в ежедневието си. Сигурно ви се намират стари куфари на терасата, в мазето или гаража? Потърсете, защото днешното ни предложение е да ги реставрирате – лесно е и увлекателно, а и ще си имате интересно допълнение към домашния интериор.

Ако вече сте изровили куфарите, следва да ги почистите от натрупалите се прах и мръсотия, да подмените всички метални елементи по тях с нови, ако се налага.

Ето и няколко начина за реставрирането им по-нататък…

Боядисване. За целта може да използвате маслени, акрилни бои или течна гума. Вариантите са безброй – с цветовете, шарките и шаблоните може да експериментирате на воля.

Точкова роспис (руски – точечная роспись, английски – point-to-point) е друг начин за разкрасяване на куфара. Това е интересна техника, с чието прилагане може да сътворите цяла картина и да превърнете стария предмет в ценен и оригинален.

Декупаж. В този случай разцветките и формите нямат граници, съобразете ги основно с това в което ще превръщате куфара. Паралелно бихте могли да включите кракел техниката или изкуственото състаряване на повърхности (припомнете си за тях тук).

Обшиване с тъкани също е примамливо предложение – облечете куфарите и направете ефектна композиция от тях или просто използвайте, за да съхранявате различни вещи.

Разбира се, възможни са още редица начини за изпъстряне на стари предмети, може сами да измислите такива и да приложите.

Още по темата:

В какво да превърнем старите куфари?

В какво да превърнем старите куфари? – Втора част

Снимка: mirrestavracii.ru