В разгара на пролетта продължаваме с още свежи идеи за превръщането на старите вещи в ефектни цветни композиции. Ще се убедите, че не е необходимо да отделяте средства за градински декор, защото и сами може да си измайсторите прекрасни аксесоари, които да ви радват до късна есен.

Изровете старите шапки и направете от тях красиви пана, с които да декорирате стените на беседката или външната страна на къщата. Това може да бъдат различни по вид шапки – с широка периферия, с или без козирки… Поставете саксията вертикално на мястото, отредено за главата, и изрежете отвор, през който цветята да излязат на повърхността. Остава само да закачите за стената с подходяща връв.

Не по-малко ефектни са и саксиите от миналогодишните обувки. Ботуши, маратонки и изобщо всякакъв вид обувки ще свърши работа. Засадете растения в тях и сте готови.

Следва предложение от грозните варели. Те са идеални за направата на огромни саксии. Задължително първо ги боядисайте в ярки тонове, а след това дайте воля на въображението си. Виждате как от тях се получават изискани градински обитатели 🙂

Дървените щайги също влизат в употреба, ако сте решили да разнообразите обстановката наоколо. Монтирайте ги за стена, разполагайки разхвърлено, може да боядисате, ако не ви харесват особено и ще си имате чисто нова разчупена стенна композиция. Подредете предметите, които използвайте най-често, за да са ви подръка или просто декорирайте с цветя.

Завършваме с идея за изпъстряне на атмосферата за градинското парти. С помощта на обикновени стъклени бутилки направете празника още по-прекрасен. Потопете в тях цветя и разположете навсякъде в двора. Може да закачите на места, които позволяват това, използвайки въжета и кукички.

И един чайник бонус 🙂 Разбира се, той може да бъде заменен от всеки стар кухненски съд.

Снимки: dizaynland.ru; homester.com; liveinternet.ru; sazhaemsad.ru; nhomes.ru;