Всеки от нас се стреми да оформи интересен и красив декор в градината, на който да се любува от пролетта, та чак до късна есен. За да бъдем оригинални и колоритни, просто може да превърнем старите вещи в ефектни цветни композиции. Спираме се на цветята, защото те са най-важната част във всеки двор. Предлагаме ви лесни идеи, за чиято реализация не са ви необходими скъпи материали и много време, а само да се разровите в гаража, например.

Ако сте намери стар шкаф, без колебание го преобразете в ето такъв симпатичен цветарник. Просто отворете чекмеджетата стъпаловидно и засадете растенията. Колкото повече чекмеджета, толкова по-красиво. Самата мебел лакирайте, ако се налага, за да освежите, или боядисайте в предпочитан цвят.

В случай че не сте изхвърлили стария велосипед, защото ви е скъп спомен, измайсторете от него пъстра композиция и разположете в градината, за да ви напомня ежедневно за хубавите моменти, които свързвате с него.

За целта си набавете различни съдове, които позволяват да се използват за саксии и ги монтирайте за рамката, кормилото или на мястото, отредено за багажник. Работа ще свършат различни по размер разноцветни кофи, непотребни купи, тенджери, плетени кошници…

Няма как да пропуснем любимите дървени палети. От тях също се получават прекрасни градинки, само че вертикални.

Следва предложение с участието на захабения стар стол. Боядисвайки го в ярки цветове, ще си направите рамка, в която удобно да разположите саксия с цветя. Растението се поставя на мястото на седалката, която може да изрежете, за да се получи отвор и в него да настаните цветето. Вариант е и да отстраните изцяло седалката.

Подготвили сме ви още идеи за превръщането на старите предмети в практични и красиви градински аксесоари, тях може да разгледате във втората част.

Снимки: dizaynland.ru; homester.com; liveinternet.ru