Ако се чудите какво да измайсторите днес заедно с децата, значи следващото ни предложение е насочено точно към вас. То се реализира изключително лесно, а за направата му ви трябва основно пластилин.

Питате се какво трябва да направите, за да превърнете материала в интересно за малчуганите изделие? Ще ви отговорим – направете печат от пластилин.

За целта нанесете равен слой от него върху дървена или пластмасова повърхност, подходяща за целта – това може да бъде кубче, част от детския конструктор или друго… Просто подберете форма, която ви харесва. След това с помощта на остър предмет (по избор) оформете някаква шарка, издълбавайки слоя. И… печатът е готов.

pechat_ot_plastilin

Ако разполагате с разноцветни тампони с мастило, използвайте ги, за да покриете печата  и да отпечатате фигурата върху желаната повърхност.

pechat_ot_plastilin1

В случай че нямате под ръка такива тампони, направете си сами. Ще са ви необходими обикновена гъба за измиване на съдове и малко боя по ваш избор. Просто потопете гъбата в боята, нанесете върху печата от пластилин и вижте резултата върху лист хартия.

Снимка: adalin