Патио или вътрешен/заден двор е характерен участък от всяка къща днес. Всеки собственик на такава би се радвал да си има подобно местенце, където с удоволствие да отдъхне на слънце, да спретне ароматна скара и да се отдаде на сладка приказка с приятели. Затова все по-често виждаме варианти с всевъзможни удобства, естетически издържани и много примамливи.

patio_vutreshen_dvor20

patio_vutreshen_dvor15

Обикновено участъците се изграждат върху твърд терен, покрит с настилка, било то каменна, цимент, асфалт, плочки и дори палети или друга подходяща дървесина, но може да се оформят и директно върху тревните площи.

patio_vutreshen_dvor10

patio_vutreshen_dvor8

Патио всъщност спокойно може да определим като „стая без покрив“ или „двор без покрив“, в зависимост от обзавеждането. Може да бъде и отдалечено от къщата, също да се конструира от различни материали: дърво, камък, метал или комбинации помежду им.

patio_vutreshen_dvor

patio_vutreshen_dvor7

Много красиво се получава, ако имате възможност да устроите подобно кътче в близост до езерце, басейн, например, или между дървета.

patio_vutreshen_dvor5

patio_vutreshen_dvor3

Разположете удобни маси, кресла, шезлонги, люлки, хамаци, барбекю, направете навес или приспособете чадър.

patio_vutreshen_dvor13

patio_vutreshen_dvor16

За предложенията, които виждате, основно са използвани съвременни  мебели, но не по-малко ефектни и практични са ръчно изработените, старите или състарени варианти.

patio_vutreshen_dvor14

patio_vutreshen_dvor12

patio_vutreshen_dvor6

patio_vutreshen_dvor17

patio_vutreshen_dvor19

Снимки: creatist.ru