Когато стане дума за есента, вероятно в съзнанието на повечето от нас изплува тиквата – оранжевият й цвят и венци от листа.

esenna-obstanovka11

esenna-obstanovka12

Но през септември разноцветни листа още няма, затова ви предлагаме да си създадете уютна есенна обстановка у дома, в чиято прегръдка да ви бъде приятно и през слънчевите, и през дъждовните септемврийски дни.

Топлите тонове за есенен интериор

Ако не искате да променяте изцяло обстановката в обичайните есенни нюанси – червено, жълто, кафяво, а интериорът ви е в неутрални краски, то може да добавите само различни елементи, които да внесат уют. Например: меко покривало за дивана, фотьойла, да смените само пердетата и или нещо друго.

 esenna-obstanovka

Килими и килимчета 🙂

Несъмнено заедно с лятото си отива и топлото, което ни позволява да се разхождаме боси. Но можем да си създадем приятна обстановка у дома с помощта на меки килимчета, които да ни сгряват през прохладните есенни вечери.

esenna-obstanovka1

Ефектът ще бъде още по-силен, ако изработите сами такива. Може да си припомните как се правят килимче от възли, интересна изтривалка от парченца дървесина, от коркови тапи, от камъчета, от сезал и дори от стари кожени колани. Всички те не са особено меки, но пък биха освежили атмосферата.

Възглавници

Повече възглавници – страхотна идея!!! Малки и големи, меки и уютни възглавници винаги запълват домашната обстановка с топлина и топлота. Именно затова те са изключително подходящи за есенния декор вкъщи.

esenna-obstanovka14

esenna-obstanovka8

esenna-obstanovka2

Одеялата

Разбира се, одеяла…Оказва се, че невзрачните на пръв поглед завивки могат да направят чудеса с интериора. Опитайте! Завийте се с любимото си меко одеяло, вземете хубава книга и чаша ароматно кафе или чай и ще се убедите сами 🙂

esenna-obstanovka3

През останалото време, небрежно захвърлете завивката на дивана…

esenna-obstanovka13

Домашната библиотека
Идеята съвсем не е нова, но е изключително подходяща за създаването на есенен интериор. Изобщо есента сякаш е специално за четене 🙂
esenna-obstanovka4
Помислете си само… шумоленето на старите страници на фона на капките дъжд и дъх на кафе… 🙂 Смело разположете библиотеката си на видно място в дома.

Свещите

Трудно е да си представим уют без свещи, нали? Големи свещи, разположени върху красив поднос несъмнено ще стоплят положението и ще ви подарят спокойствие и тишина в есенната вечер.

 esenna-obstanovka5

esenna-obstanovka9

И за финал оставихме вкусните плодове. Кога, ако не през есента?

esenna-obstanovka6

esenna-obstanovka10

Сега е моментът да използвате рационално есенните дарове и като декоративен елемент от интериора.

esenna-obstanovka16

esenna-obstanovka18

Ябълки, нар или круши, например…Каква по-прекрасна украса?

esenna-obstanovka19

esenna-obstanovka15

Снимки: liveinternet.ru; myinterior.info; wordofdecor.com; ladyfromrussia.com.